Tragedie intr-un club din Bucuresti: 27 de morti, 155 de raniti

021.206.92.91 – număr de urgenţă unde se pot cere sau transmite informaţii despre tragedia din clubul Colectiv, aflat pe strada Tabacarilor din Sectorul 4.

Vicepremierul Gabriel Oprea confirmă că sunt 26 de morţi. „Din pacate 26 de morţi, i-am transmis şi domnului prim-ministru, Parchetul a început ancheta”, a spus Oprea.

Secretarul de Stat Raed Arafat a declarat că sunt 155 de răniţi în spitale, care au fost transportaţi cu ambulanţele, dar şi care au ajuns prin mijloace proprii. „Au intervenit 11 maşini de pompieri, 28 de maşini de prim ajutor SMURD, 28 ambulanţe, 2 maşini de terapie intensivă. Au fost mobilizaţi medici suplimentari, 2 unităţi mobile pentru primiri urgenţe. S-a încercat resuscitarea mai multor victime. S-au transportat 88 de persoane la spitale, la toate spitalele de urgenţă, urmând ulterior să fie aranjaţi după gravitatea cazurilor. O parte din echipamentele necesare pentru spitalul de arşi au fost realocate de la spitalul Fundeni, spre spitalul de arşi. Ramân la faţa locului colegii de la SMURD. Evacuarea este finalizată, este în curs de a se finaliza intervenţia pompierilor”, a declarat Arafat.

La nivelul Ministerului de Interne a fost activat Codul Roşu de Urgenţă, iar Parchetul a inceput o anchetă.

Cei mai mulţi răniţi au fost transportaţi la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arşi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alţi răniţi au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colţea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar şi la Spitalul Judeţean Ilfov.