Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, declară că banca de piele din România poate acopera cererea pentru victimele din Clubul Colectiv

Medicii de la spitalele cu cel mai mare număr de răniţi în stare gravă vor face, astăzi, noi declaraţii de presă despre starea pacienţilor. Cadrele medicale bucureştene s-au mobilizat exemplar în aceste zile, făcând ture suplimentare. În ajutorul specialiştilor români au sărit şi unii colegi din străinătate. Doi medici din Israel colaborează cu chirurgii români de la Spitalul Bagdasar Arseni, iar o echipă de medici din Franţa a sosit la Bucureşti. Ministrul sănătăţii, Nicolae Banicioiu, a declarat, ieri, că doctorii români gestionează bine situaţia şi că există o rezerva importantă pentru transplanturile de piele care vor fi făcute în următoarea perioadă.
Nicolae Bănicioiu: Există bancă de piele în România, câteva luni de zile chiar funcţională. În momentul de faţă, există o rezervă destul de importantă, care poate să acopere cererea de acum. Sunt, însă, şi foarte mulţi donatori care şi-au exprimat această dorinţă. Evident că noi acceptăm orice  ajutor din partea donatorilor, nu refuzăm pe nimeni.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 noiembrie