Bilanţul incendiului din clubul Colectiv a rămas neschimbat: 31 de morţi şi peste 130 spitalizaţi

Bilanţul incendiului devastator din clubul Colectiv a rămas neschimbat peste noapte. 31 de oameni au murit şi peste 130 sunt spitalizaţi, mulţi dintre ei în stare critică. Reporterul Marilena Frâncu urmăreşte evoluţia situaţiei.

La trei zile de la tragedia din clubul Colectiv numărul deceselor a ajuns la 31, după ce o persoană neidentificată a murit ieri la Spitalul de Arşi. Numărul celor în stare gravă şi critică rămâne de ordinul zecilor, mulţi tineri rămânând internaţi în secţiile de terapie intensivă ale celor 12 spitale bucureştene, intubaţi şi ventilaţi mecanic. Directorul medical al Spitalului Universitar, doctorul Dragoş Daviţoiu, a explicat jurnaliştilor care este procedura pentru aceşti pacienţi.

Dragoş Daviţoiu: Medicii curanţi îi monitorizează şi etapizează tratamentul arsurilor, ei hotărăsc ce intervenţie chirurgicală se face, când se face, sunt pansaţi, sunt toaletizaţi, sunt trataţi, terapia de susţinere a funcţiilor vitale continuă fără oprire.

Pe tot parcursul zilei de ieri echipe de medici au intervenit chirurgical conform planului de tratament specific pacientului cu arsuri. Însă comandantul Spitalului Militar, medicul Florentina Radu, a precizat că se aşteaptă ca în zilele următoare unii pacienţi să intre în insuficienţă renală din cauza metabolizării produşilor toxici care vor ajunge în rinichi, situaţie valabilă în toate spitalele. Cel mai mare pericol este acum suprainfecţia şi de aceea recomandă limitarea vizitelor. Există şi veşti bune. Zece pacienţi au avut o evoluţie favorabilă, aşa încât au fost externaţi pe parcursul zilei de luni.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 noiembrie