Programul III, o poveste de succes, cu tineri

In ianuarie pe Programul III, dedicat tineretului, se transmite emisiunea „Trecem pe receptie” în care specialisti din diverse domenii raspund ascultatorilor, astfel, omul de radio era mai aproape de ascultator.

4Medicina a venit mai aproape de ascultator prin intermediul radioului. La 16 august are loc prima editie a „Orei de consultatie medicala”. Realizata ca un cabinet medical, emisiunea raspundea problemelor medicale ridicate de ascultatori.

La o luna diferenta are loc transmiterea în direct la radio a VII-a editie a Festivalului International George Enescu, iar in vara urmatoare Radio Romania transmitea in direct Festivalul European al Prieteniei ce se desfasura la Bucuresti.

In luna aprilie, a solicitarea ascultatorilor, sunt incluse în program cursuri de limbi straine prin intermediu radioului, care se difuzeaza pe Programul II între orele 19.35 – 19.50. In program au fost introduse spaniola, rusa, germana, franceza si engleza, fiecare in cate o zi a saptamanii.

Luna februarie a anului 1981 instituie o calatorie prin tara a formatiilor muzicale ale Radioteleviziunii cu o serie de concerte cu public în mai multe orase.

Evenimentele sportive au fost in atentia asculatatorilor si in anul 1984, cand Jocurile Olimpice de vara din Los Angeles sunt transmise în corespondente speciale, stiri, comentarii în radiojurnale si buletinele de stiri.

Zile importante din intreaga lume au fost sarbatorite si in decursul anului 1985, cand la radio au fost subiecte principale Ziua Femeii, Ziua Internationala a Copilului, cat si alte zile cu iz de bucurie.

buletin