Tartă cu struguri

Nu putem lăsa să treacă toamna fără să preparăm și ceva bun care să aibă struguri. De exemplu, o tartă, pentru care nici nu avem nevoie de cantități prea mari de ingrediente:

DSCI2699

Blatul:

100 grame făină

2 gălbenușuri

40 grame zahăr

50 grame unt

Un praf de sare

Crema:

150 grame zahăr

2 ouă

100 grame unt

1 lămâie

200 grame struguri – aproximativ, cât să acopere suprafața tartei

Blatul se prepară astfel: untul se amestecă bine cu zahărul, se adaugă gălbenușurile și praful de sare și la final făina. Se frământă până când se obține o minge elastică. Se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Se unge un vas de jena cu unt și se presară cu pesmet. Se întinde blatul rece pe fundul vasului și se înțeapă din loc în loc cu furculița, pentru a nu se ridica în timpul coacerii. Se dă la foc mediu, pentru început, pentru aproximativ 10 minute, până începe să se rumenească.

Se prepară crema: untul și zahărul se amestecă cu cele două ouă bătute bine și cu coaja rasă și zeama de lămâie.

După ce au trecut cele 10 minute, se toarnă crema deasupra și se mai dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când crema s-a închegat.

După ce am scos tarta din cuptor, se pun deasupra strugurii și se lasă la răcit.

Poftă bună!

Daniela Sîrbu