Dacii vs romanii la handbal!

Naţionala de handbal masculin se menţine în cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2017. Tricolorii au învins aseară, la Călăraşi, reprezentativa Italiei, scor 35-22 (13-12), în cea de-a doua partidă din grupa 2 a preliminariilor europene.

Înaintea partidei, handbaliştii au primit un cadou inedit de la federaţie. Autocarul naţionalei a fost branduit cu simboluri dacice. Designul-ul presupune o minge de handbal stilizată, care se transformă într-un lup dacic. Şoferul speră că noul autocar să le insufle o atitudine războinică jucătorilor.

20151108_162614Csepreghi şi Novanc şi-au făcut selfie-uri cu noua mascotă a naţionalei de handbal, dacul.

Moment de reculegere 

Înaintea meciului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria tinerilor care au murit în urma tragediei din clubului Colectiv. Galeria a afişat un banner în semn de omagiu, iar jucătorii au evoluat cu banderole negre.

Atmosferă incendiară la Călăraşi

20151108_193301Naţionala a fost prmita cu multă bucurie la Călăraşi, oraş unde antrenează şi selecţionerul Aihan Omer. Sala a fost arhiplină şi i-a purtat spre victorie pe tricolori. După o prima repriză foarte dificilă, în care oaspeţii au condus şi la 2 goluri, dacii au făcut o manşă secundă de senzație. Cel mai bun marcator al României a fost Marius Sadoveac (6 goluri).

Marcatorii echipei României au fost Sadoveac 6 goluri, Csepreghi 5, Grigoraş 5, Fenici 4, Novanc 3, Bera 2, Toma 2, Ghionea 2, Stavrositu 2, Onyejekwe 2, Racotea 1, Iancu 1 gol.

Sincron Marius Sadoveac, golgheter România

Prima clasată din fiecare din cele 6 grupe din preliminariile europene se va califica în faza play-off, în care se va lupta eliminatoriu în iunie 2016, pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2017. învinsă la trei goluri în Austria (24-27) săptămâna trecută, România speră să câştige la scor returul de la Baia Mare (14 ianuarie) pentru a câștiga grupa de calificare.

Sincron Aihan Omer, selecţioner România

Tort pentru Marius Novanc

20151108_193705Pivotul naţionalei a împlinit 35 ani chiar în ziua meciului cu Italia. După victoria cu Szuadra Azzura, colegii şi iubita i-au făcut o surpriză. I-au adus un tort pe teren la interviuri și i-au cântat La Mulţi Ani. Vizibil emoționat de gestul colegilor, Novanc s-a arătat optimist în privinţa şanselor de calificare al României la turneul final. Sincron Marius Novanc, pivot România.