Ambasadorul SUA, Hans Klemm, la inaugurarea Şcolii şi Grădiniţei din Deveselu

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a participat marţi, 10 noiembrie, la ceremonia de inaugurare a şcolii şi grădiniţei din localitatea Deveselu, judeţul Olt.

Renovarea şcolii şi construirea unei noi grădiniţe la Deveselu fac parte dintr-un proiect de Asistenţă Civilă Umanitară finanţat de Comandamentul European al Forţelor Armate ale SUA (EUCOM HA) şi coordonat de Naval Facilities Engineering Command (NAVFAC).

Contractul de construire a unei noi grădiniţe cu trei săli de clasă şi o cameră multifuncţională, pe un teren oferit de municipalitate, a fost câştigat în mai 2014 de o companie românească (REGAT Construct). Lucrările au fost finalizate în iunie 2015. Valoarea contractului a fost de 250.000 de dolari.

Contractul de renovare a şcolii din Deveselu a fost câştigat în iunie 2014 de o companie românească (REGAT Construct). Contribuţia EUCOM HA a fost de 243.614 de dolari. Lucrările de renovare au fost finalizate în mai 2015.

Primiţi ataşat discursul ambasadorului Kans Klemm la ceremonie, fotografii dinainte şi de la finalizarea lucrărilor, precum şi de la inaugurarea de azi.

Pentru noutăţi şi alte informaţii, urmăriţi-ne pagina de Facebook, la facebook.com/bucharest.usembassy, şi contul de Twitter @Ambasada SUA.

RADOR(10 noiembrie)