GEO SAIZESCU INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2015

In perioada 12-14 noiembrie 2015, in Ramnicu Valcea, se va desfasura a XIV-a editie a festivalului “Geo Saizescu International Film Festival”.

„Geo Saizescu International Film Festival” este rezervat filmelor de scurt si lung metraj de fictiune. Prioritate au productiile romanesti si straine recente (2014-2015) si genul comedie.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc in ziua de 12 noiembrie, ora 19.00.

Filmul de deschidere a festivalului este INIMA DOAMNEI SABALI / The Heart of Madame Sabali – o productie canadiana din 2015 semnata de regizorul Ryan McKenna si prezentata in premiera in Romania.

Filmele selectionate sunt semnate de autori straini si romani consacrati in peisajul festivalier international. Organizatorii propun titluri provenind din Franta, Canada, UK, Brazilia, Germania, China, Elvetia, Noua Zeelanda, Australia, Rusia, Ucraina, Romania.

Lung metrajele alese sunt comedii produse in anii 2014 si 2015, comedii greu accesibile publicului in afara circuitelor festivaliere.

Organizatorii au pregatit si o surpriza copiilor din Ramnicu Valcea: in cadrul festivalului vor fi proiectate doua filme de animatie recente, dublate in limba romana – CUIBUL  DRAGONILOR  si  COCONUT MICUL DRAGON.

Festivalul include si o sectiune competitiva rezervata filmelor studentesti. Acestea sunt inscrise automat si la sectiunea Best Short Film.

Organizatorii au decis ca intrarea la Festival sa fie libera pe parcursul tuturor celor 3 seri de proiectii si ii indeamna pe participanti sa doneze pretul biletului in conturile victimelor tragediei de la clubul Colectiv.