Guvernul a aprobat ajutoare financiare de urgenţă pentru familiile răniţilor în incendiul de acum aproape două săptămâni

Guvernul a aprobat ieri ajutoare financiare de urgenţă pentru familiile răniţilor în incendiul de acum aproape două săptămâni. Astfel, familiile pacienţilor transportaţi la spitale din străinătate ar urma să primească 7500 de euro lunar, iar familiile celor rămaşi în ţară 6000 de lei. Premierul interimar Sorin Câmpeanu a precizat că este în curs de înfiinţare un program complex de asistenţă pentru victimele incendiului, care să cuprindă, între altele, integrarea în plan social sau şcolarizarea.
Premierul interimar Sorin Câmpeanu preciza ieri că aparţinătorii pacienţilor care sunt trataţi în spitalele din străinătate vor primi un sprijin financiar lunar în cuantum de 7500 de euro, bani care vor acoperi cheltuielile de cazare, masă şi transport pe perioada spitalizării. Potrivit premierului, de acest sprijin poate beneficia doar câte un membru al familiei rănitului său ruda acestuia, indiferent de gradul de rudenie: „Au fost înregistrate mai multe solicitări din partea familiilor pacienţilor transferaţi în străinătate, după cum au fost înregistrate solicitări şi din partea familiilor celor 83 de pacienţi care sunt actualmente internaţi în spitalele din ţară. Aceste sume se acordă pe toată durata spitalizării, se acordă începând cu ziua în care au fost spitalizaţi şi se acordă în funcţie de numărul de zile de spitalizare”.
Sorin Câmpeanu mai spunea că banii vor fi acordaţi din fondul de rezervă al guvernului, importante fiind însă, în opinia sa, tratarea şi recuperarea celor surprinşi de incendiul de la clubul Colectiv. Mai mult, familiile nu vor fi puse pe drumuri, urmând ca echipe aparţinând agenţiilor de plăţi să vină în întâmpinarea acestora, urmând să se procedeze identic ca şi în cazul ajutoarelor pentru deces.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 noiembrie)