Preşedintele Obama şi-a lansat o pagină personală pe Facebook

obama-640x359

Preşedintele american Barack Obama are o nouă pagină pe Facebook (President Obama), de această dată personală, pe care a lansat-o luni postând un film în care apare plimbându-se în grădinile Casei Albe.

„Bine te-am găsit, Facebook! În sfârşit am pagină personală. Sper că vom putea purta aici discuţii despre cele mai importante probleme cu care se confruntă naţiunea noastră; veţi putea obţine răspunsuri direct de la mine şi vă veţi putea face cunoscute părerile şi poveştile”.

Obama afirmă în filmul postat că ultimii şapte ani i-au dat ocazia să exploreze parcul din jurul Casei Albe, care este întreţinut de Serviciul Naţional al Parcurilor Naturale şi care găzduieşte animale sălbatice precum vulpi, veveriţe şi un şoim pe nume Lincoln.

„Adeseori mă gândesc în timpul plimbărilor mele ce trebuie făcut pentru ca frumuseţea acestui parc, dar şi a celorlalte parcuri naţionale din America şi din lume să fie păstrată pentru Malia, pentru Sasha, pentru copiii şi nepoţii lor, pentru generaţiile viitoare”, spune preşedintele SUA.

Pe noua pagină apar şi câteva momente decisive din viaţa preşedintelui, din copilărie până în anul 1992, când s-a căsătorit cu Michelle Obama.

Casa Albă are o pagină oficială care a fost până acum  platforma de comunicare pentru preşedinte. În luna mai, Obama şi-a creat un cont de Twitter care a doborât toate recordurile de audienţă din reţeaua socială. Încă nu este foarte clar cât de mult se va implica personal preşedintele în administrarea paginii de Facebook. O echipă de 20 de asistenţi contribuie acum la actualizarea contului de Twitter @POTUS (President of The United States), a paginilor de pe Facebook, Instagram şi a contului YouTube al Casei Albe, potrivit The New York Times.

Obama s-a folosit de prima postare şi pentru a face un apel privind sprijinirea dezbaterilor despre schimbările climatice, cu o lună înainte de importantul summit din decembrie de la Paris, la care se va încerca semnarea unui acord global.

Sursa: www.mashable.com

Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă