Aplicarea noului Cod fiscal va avea ca efect creşterea consumului anul viitor

Aplicarea noului Cod fiscal va avea ca efect creşterea consumului anul viitor, iar efectele se vor resimţi şi în 2017, susţine preşedintele Consiliului de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti. Lucian Anghel precizează însă că nu este de dorit o creştere bazată exclusiv pe consum, pentru că efectele pozitive ar fi de scurtă durată.

Lucian Anghel: Ar putea să devină riscantă această creştere economică, după o perioadă de timp să se transforme în nişte dezechilibre macroeconomice. O creştere economică exclusiv bazată pe consum nu este sustenabilă în România pe termen lung. De ce? Dacă ne uităm există deficite comerciale, asta înseamnă că noi consumăm mai mult din cee ace produc alţii. Dacă acest consum se baza exclusiv pe produse fabricate în România atunci într-adevăr creşterea economică ar fi fost şi mai mare şi probabil că economia ar fi putut să crească poate şi mai sănătos, dar din consum putem să trăim o perioadă mai bine dar la un moment dat va veni nota de plată generată din aceste dezechilibre care încet, încet se vor inflama, dezechilibre externe.

Realizator: Nivelul de trai al populaţiei va putea fi îmbunătăţit pe termen lung numai dacă guvernul va avea  şi va pune în aplicare un program de investiţii productive prioritare, după cum transmite reporterul RRA, Iulian Olescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 noiembrie