Compania Apple se opune proiectului de lege britanic privind decriptarea mesageriei electronice

Compania Apple se opune unui proiect de lege iniţiat de Marea Britanie care solicită accesul autorităţilor la date momentan criptate, motivând că acest lucru ar crea vulnerabilităţi de securitate pe care hackerii le pot exploata, a afirmat directorul general Tim Cook.
Săptămâna trecută, Marea Britanie a publicat un proiect privind supravegherea digitală care are în vedere introducerea de obligaţii pentru furnizorii de servicii electronice de a facilita interceptarea de date şi accesul la dispozitivele persoanelor suspecte, ceea ce ar putea submina criptările existente între utilizatorii serviciului iMessage al Apple.
Tim Cook spune că Apple ar trebui să furnizeze accesul la date criptate pe „o uşă din spate”, lucru care ar putea expune informaţiile la atacuri din partea hackerilor.
Experţii spun că pasaje din proiectul de lege depăşesc chiar unele permisiuni pe care le au serviciile de securitate din SUA iar criticii denunţă legea drept un atac la viaţa privată. Guvernul britanic spune că reglementările sunt vitale pentru securitatea ţării.
Tim Cook consideră că, în lipsa criptării făcute de Apple, răufăcătorii pe care guvernul britanic doreşte să-i intercepteze nu ar face decât să folosească alte instrumente. Cook nu a precizat dacă Apple va coopera sau nu cu guvernul britanic, afirmând doar că legea conţine momentan destul de multe ambiguităţi.

Sursa: Reuters
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă