Gala Tinerimea Română, ediția a IV-a

Pe data de 21 noiembrie 2015, începe la Bucureşti a patra ediţie a Galei Tinerimea Română organizată de Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”. Cinci manifestări din zone stilistice diferite, susținute de artiști de talie internațională.

Concertele incluse sub această egidă vor începe sâmbătă, 21 noiembrie 2015, de la ora 19.00 cu un recital al cvartetului Arcadia susţinut sub titlul Capodopere camerale – Haydn, Beethoven, Schubert ce va avea loc la Palatul Tinerimea Română (Bd. Schitu Măgureanu Nr. 4 – Podul Izvor).

Într-un alt registru stilistic, luni, 23 noiembrie 2015, de la ora 18,00, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” – Sala Savoy, singura formație profesionistă de gen din București, Ansamblul folcloric „Cununa Carpaților” dirijor Gheorghe Popa, coregraf Viorel Cioacă va susţine concertul Magia jocului şi portului popular românesc, un spectacol unicat cu dansuri populare din toate zonele țării.

Gala Tinerimea Română va continua marți, 24 noiembrie 2015, de la ora 19.00, tot la Palatul Tinerimea Română cu concertul ansamblului Archaeus, conducerea muzicală Liviu Dănceanu, cu un program de opusuri foarte rar interpretate, intitulat De la Bach la Cantemir.

Manifestările din Bucureşti se vor încheia duminică, 29 noiembrie, ora 18.00 la Biserica „Sfântul Elefterie”, cu un concert al Corului de cameră PRELUDIU dirijat de Voicu Enăchescu, care va oferi versiuni interpretative de referință sub titlul Comori ale muzicii sacre.

Programul va culmina cu un eveniment ce va avea loc la Istanbul pe 1 decembrie 2015, ora 19.00, cu ocazia Zilei Naţionale a României la Istanbul, la Cemal Resit Rey Concert Hall, cu Orchestra Română de Tineret sub bagheta lui Cristian Mandeal şi având-o ca solistă pe Irina Iordăchescu, care va interpreta un program cu lucrări de Enescu, Rogalski, Puccini şi Grigoraş Dinicu. Acest concert-eveniment este organizat de Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română” în colaborare cu Institutul Cultural Român.

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural.

Pentru alte informaţii legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” puteţi accesa www.tinerimearomana.ro.