În Republica Moldova va avea loc un concert de binefacere în memoria victimelor incendiului din Clubul „Colectiv”

În Republica Moldova, un concert de binefacere în memoria victimelor incendiului de la Bucureşti va avea loc în această seară, în Clubul „Albion” din Chişinău. Formaţia „Good Bye to Gravity”, ai cărei membri au decedat în incendiul din Clubul „Colectiv” împreună cu zeci de fani, urma să susţină astăzi primul lor concert la Chişinău.
Reporter: Ina Guţu, de la Radio Chişinău – Concertul de caritate în sprijinul victimelor incendiului din „Colectiv” este organizat la Chişinău de grupul de ajutor „Împreună rezistăm”, care şi-a propus să adune din concerte de caritate bani pentru victimele tragediei de acum două săptămâni. Costul unui bilet este de 70 de lei moldoveneşti, echivalentul a aproape patru euro, iar banii adunaţi urmează să fie transferaţi în conturile Fundaţiei Estuar, care are legătură cu familiile victimelor. La Chişinău acţiunea are loc astăzi, în ziua în care trupa „Good Bye to Gravity” avea programat să susţină primul lor concert de promovare în Republica Moldova – a declarat pentru Radio Chişinău Radu Ghidirim, unul din reprezentanţii comunităţii de rock metal „Basarabia Brutal”, organizator al evenimentului.
Radu Ghidirim: Vor fi patru trupe locale. Concertul încele la ora 8:00. Clubul unde va avea loc evenimentul a fost controlat de pompieri, de toate structurile responsabile de control şi, conform normelor, are două ieşiri, are instinctoare. Nu vrem să aducem omagiu doar trupei, să ajutăm victimele, familiile sau cei care încă luptă pentru viaţă.
Reporter: Concertele „Împreună rezistăm” sunt organizate în aceste zile în mai multe oraşe din România, printre care Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Satu Mare, Sibiu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 noiembrie