Purtătorul de cuvânt al MAE, Raluca Lunculescu, confirmă moartea a doi cetăţeni români la Paris

Revenim la anunţul făcut de Ministerul român de Externe potrivit căruia doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa în atentatele de la Paris, în direct prin telefeon acum cu noi este Raluca Lunculescu, purtător de cuvânt al MAE. Bună ziua!

Raluca Lunculescu: Bună ziua!

Realizator: Ce detalii ne puteţi oferi în aceste momente despre victime şi despre împrejurările în care acestea şi-au pierdut viaţa? Ce detalii există?

Raluca Lunculescu: Detaliul cel mai important în acest moment este că decesul acestor doi cetăţeni români în atacurile de la Paris a fost confirmat de autorităţile franceze, pentru că, vreau să subliniez, este important să lucrăm în aceste momente, în această situaţie cu informaţie confirmaţă şi verificată. Cei doi români au murit în atacuri. Nu sunt deocamdată disponibile foarte multe detalii, date cu caracter personal, aşa cum bine ştiţi, nu pot fi oferite. Vă putem spune că suntem în legătură, MAE este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda, este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară. Pe lângă această veste, vă spuneam, confirmată oficial de autorităţile franceze, aş vrea să reiau informaţia conform căreia un alt cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile de noaptea trecută din Paris. A avut nevoie de câteva îngrijiri medicale, în cursul nopţii a ajuns la spital, dar a fost externată în această dimineaţă şi starea sa este bună. Şi, de asemenea, o clarificare referitoare la cazul unui alt cetăţean român despre care iniţial s-a vehiculat în spaţiul public informaţia că ar fi fost grav rănit în atacurile de noaptea trecută, am reuşit să-l contactăm personal, să vorbim cu el, să ne confirme faptul că nu s-a aflat în cursul nopţii în zona vizată de atacuri, deci nu este rănit, este foarte bine şi ne-a explicat faptul că toată confuzia a pornit de la faptul că în contul său de pe o reţea de socializare a fost spart şi cineva a postat informaţii care nu sunt veridice.

Realizator: Mulţumesc foarte mult!

DIGI 24 – 14 noiembrie