Barack Obama vine în Turcia pentru un G20 dominat de atacurile de la Paris

Preşedintele american Barack Obama a sosit în această dimineaţă în Turcia, pentru un summit G20 care ar trebui să fie consacrat pe larg luptei antiteroriste, după şocul atacurilor ucigaşe care au lovit Parisul pe 13 noiembrie.
Barack Obama, care şi-a reunit sâmbătă la Washington Consiliul de securitate naţională pentru a discuta despre atacurile din capitala franceză (bilanţ provizoriu: 129 de morţi şi 352 de răniţi), urmează să se întâlnească  în această dimineaţă cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.
Pe lângă discuţiile legate de atentatele care au lovit Franţa şi care vor ocupa un loc central în timpul celor două zile de întalniri, războiul din Siria, criza migranţilor sau climatul se vor afla de asemenea pe ordinea de zi a discuţiilor.
După încheierea acestui summit, preşedintele american se va duce la Manila în Filipine şi la Kuala Lumpur în Malaezia pentru a participa la summiturile Cooperării Economice pentru Asia-Pacific (APEC) şi Asociaţiei Naţiunilor Asiei de Sud-Est (ASEAN).

(www.afp.com – 15 noiembrie)