Dezbaterea „Istoria ta în spațiul cartierului” la Muzeul Municipiului Bucureşti

Muzeul Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Translucid şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti vă invită luni, 16 noiembrie 2015, de la ora 18.00, la sediul său de la Palatul Şuţu pentru o discuţie despre locuirea în cartierele bucureştene şi promovarea istoriei acestora.

Dezbaterea Istoria ta în spaţiul cartierului va finaliza proiectul Istorii din cartier, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi derulat în perioada 15 septembrie-16 noiembrie 2015. Proiectul a avut ca scop stimularea locuitorilor cartierului Berceni de a se implica în acţiuni educative planificate în propriul cartier, ducând astfel iniţiativele culturale dincolo de spaţiul central al oraşului.

Echipa proiectului invită nu doar locuitorii cartierului Berceni, ci şi ai altor zone din oraş, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, ai instituţiilor de cultură şi ai grupurilor de initiativă urbană la un schimb de opinii despre istoria mai mult sau mai puţin cunoscută a cartierelor bucureştene, despre oportunitatea de promovare a acestora drept spații de derulare a activităților cultural-educative din oraş şi despre problemele locuirii în cartier în secolul XXI.

Participanții vor avea posibilitatea să vizioneze şi expoziţia O incursiune în istoriile cartierului Berceni, concepută şi realizată în cadrul proiectului.

Urmărind morfologia constituirii unui cartier şi evoluţia sa urbanistică de la comună suburbană cu peisaj rustic la apariţia complexurilor de locuinţe în diferitele perioade ale secolului XX, expoziţia valorifică dinamic memoria cartierului Berceni prin poveşti, fotografii şi documente cartografice care redau câteva repere în transformarea zonei de sud a oraşului (denumită astăzi Berceni).

Proiectul este susţinut de Centrul Comercial Sun Plaza, de Arhivele Naţionale ale României şi de Asociaţia Parcul Natural Văcărești.

Contact:

Amalia Alexandru-Responsabil comunicare