Franţa are nevoie în aceste momente de susţinere şi o va găsi în Uniunea Europeană, a spus premierul desemnat, Dacian Cioloş

Franţa are nevoie în aceste momente de susţinere şi o va găsi în Uniunea Europeană, a spus premierul desemnat Dacian Cioloş, în această seară, la Ambasada Franţei la Bucureşti, unde a prezentat condoleanţe pentru victimele atentatelor de la Paris. El a aprins o lumânare, s-a recules şi a scris în cartea de condoleanţe deschisă la sediul misiunii diplomatice franceze din Bucureşti.

Dacian Cioloş: Cred că Europa a demonstrat că niciodată teroarea şi ura nu pot să construiască. Şi tocmai pentru că nu pot să construiască ele nu pot fi durabile. Sunt momente grele pentru poporul francez şi cred că noi, românii, putem să înţelegem cu atât mai bine aceste lucruri cu cât, în urmă cu doar câteva zile, am trecut printr-o tragedie – sigur, nu de aceeaşi natură; dar atunci când îţi pierzi în masă, să spun aşa semeni, oameni pe care îi iubeşti şi oameni din jur şi care pier nevinovaţi, e greu dar tot ceea ce nu te distruge te face mai puternic.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 noiembrie