Leszek Miller, ex-premierul Poloniei: „Angela Merkel este cel mai mare rău pentru Europa”

Leszek Miller susţine că tragedia din Franța a fost provocată de politica nocivă a Angelei Merkel în domeniul migraţiei. Fostul şef de guvern al Poloniei a reamintit că nimeni nu a întrebat guvernele şi nici comunităţile din ţările Uniunii Europene dacă vor cetăţenii lor să-i accepte pe migranţi.

Leszek Miller este preşedintele Uniunii Forţelor Democratice de Stânga din Polonia. Comentând pe marginea atacurilor teroriste din Franţa, el a declarat că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, „este cel mai mare rău pentru Europa”. După cum spune şi presa germană, pentru Angela Merkel, această toamnă este începutul sfârşitului.
Politicianul polonez a adus lumânări la Ambasada Franței de la Varșovia şi și-a exprimat condoleanțele pentru familiile victimelor atacurilor teroriste din Paris. Leszek Miller a criticat dur politica promovată de Angela Merkel. „Angela Merkel este cea mai mare amenințare pentru Europa”, a declarat celebrul politician polonez. El crede că tocmai politica prost concepută a cancelarului Germaniei în domeniul migraţiei a generat nenorocirile din Europa. Ex-premierul Poloniei a reamintit că nimeni nu a întrebat guvernele ţărilor membre UE şi comunităţile din statele Uniunii Europene dacă totuşi cetăţenii UE vor să primească migranţi în masă.
Reamintim că, vineri seară, au avut loc la Paris mai multe atacuri teroriste. Nişte necunoscuţi au deschis focul într-un restaurant din Districtul 10 al Capitalei franceze, trei explozii au răsunat în vecinătatea stadionului „Stade de France”, unde era un meci amical de fotbal între echipele Franței și Germaniei. În plus, la un concert de muzică rock de la teatrul „Bataklan”, din Districtul 11, alţi necunoscuţi au luat ostatici.
Sâmbătă, președintele francez Francois Hollande a declarat că, în urma acestor atacuri teroriste, au murit 127 de oameni.

www.ria.ru – 15 noiembrie