Comisiile de specialitate ale parlamentului continuă audierile miniştrilor propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş

Comisiile de specialitate ale parlamentului încheie în această dimineaţă audierile miniştrilor propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş să facă parte din cabinetul său. Este aşteptat la parlament Vasile Dâncu, propus pentru funcţia de vicepremier şi ministru al dezvotării regionale, a cărui audiere a fost amânată, din motive medicale. Ieri, toţi miniştrii audiaţi au primit avizul favorabil al comisiilor parlamentare, după cum transmite Iulia Gherman.
Reporter: Comisiile parlamentare pentru Administraţie publică şi Amenajarea teritoriului au programată la ora 9.00 audierea lui Vasiler Dâncu, propus pentru funcţiile de vicepremier şi ministru al dezvoltării regionale. Audierea a fost reprogramată pentru astăzi, din motive medicale invocate de ministru desemnat. Ieri, toţi ceilalţi minîştrii din cabinetul Cioloş au primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate.
Reporter: Şi Cristina Guseth, propusă ministru al justiţiei, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, deşi mulţi parlamentari s-au declarat nemulţumiţi de răspunsurile primite la audieri. Totodată deputatul ALDE, Steluţa Cătăniciu a declarat îşi va da demisia din funcţia de chestor al Comisiei Juridice pentru votul favorabil obţinut de minsitrul desmenat la justiţie.
Realizator: Între timp însă, premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat că retrage propunerea Cristinei Guseth pentru Ministerul Justiţiei. Într-o postare pe facebook, după miezul nopţii, Dacian Cioloş şi-a argumentat decizia prin faptul că nu vrea să vulnerabilizeze în niciun fel încrederea în ministrul justiţiei din guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii în acest domeniu. Premierul desemnat a precizat că în această dimineaţă va înainta parlamentului o nouă propunere.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 noiembrie