Elevii români medaliaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale, premiaţi la Palatul Victoria

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, i-a premiat ieri pe elevii români medaliaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale. În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria, 225 de elevi olimpici şi 230 de profesori au fost recompensaţi, iar cunatumul premiilor a fost de aproape trei milioane de lei, după cum transmite redactorul nostru, Alin Şerbănescu.
Redctor: Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a ţinut să precizeze că aceste rezultate dau încredere că valorile promovate de şcoala românească duc la obţinerea unor performanţe de necontestat în concursurile şi olimpiadele internaţionale sau regionale.
Sorin Cîmpeanu: O astfel de reuşită se obţine cu multă seriozitate, cu multă muncă, pasiune şi stăruinţă. Înseamnă inteligenţă în cea mai pură formă, dar şi spirit de inovare şi cerativitate.
Redactor: Iulian Mihai, unul dintre olimpicii la matematică premiat ieri, le-a transmis tinerilor din generaţia sa şi nu numai că este important să îţi urmezi pasiunea pentru a obţine performanţe.
Iulian Mihai: Când munceşti trebuie să faci ceea ce ţi place şi nu ca să obţii nişte bani. Dacă munceşti cu plăcere, nu simţi că munceşti.
Redactor: Gabriela Constantinescu, profesoară de matematică la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, a vorbit despre calităţile care au adus şi pot aduce în continuare performanţe multor generaţii de elevi.
Gabrila Constantinescu: Următoarelor generaţii le-aş transmite că dincolo de toate facilităţile pe care tehnica ni le dă, munca este foarte importantă şi îţi aduce cele mai mari satisfacţii.
Redactor: Cunatumul recompenselor acordate ieri de Guvernul României elevilor olimpici şi profesorilor care i-au pregătit se ridică la peste trei milioane de lei.