Fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a dat asigurări că România are o rezervă finaciară de peste 7,7 miliarde de euro

Mai mulţi miniştri ai noului Cabinet îşi preiau astăzi mandatele de la foştii deţinători ai portofoliilor, care îşi prezintă tot astăzi bilanţul la final de mandat. La Ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici a dat asigurări că România are o rezervă finaciară de peste 7,7 miliarde de euro, suficientă pentru a asigura finanţarea ţării pentru mai mult de şase luni de zile. El a mai spus ţara a devenit atractivă pentru investitori şi a dus ca argument cererea record pentru titlurile româneşti emise pe piaţa europeană.

Eugen Teodorovici: Putem spune că astăzi lăsăm o Românie stabilă din punct de vedere macroeconomic, cu perspective clare de dezvoltare economică pe termen mediu şi lung, un stat atractiv pentru investitori, cu un minister al Finanţelor Publice cu rezerve suficiente pentru ca România să nu mai depindă de împrumuturi pe pieţe externe, la costuri ridicate.

Realizator: Noul ministru al Finanţelor, este Anca Paliu Dragu, care a lucrat şi ca analist economic la Direcţia Generală pentru Afaceri Economice şi Financiare a Comisiei Europene. Anca Paliu este licenţiată în Finanţe-Bănci, Politici Publice şi Integrare Europeană.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -18 noiembrie