Noul record mondial la gol fara respiratie

Celebrul comentator sportiv Ilie Dobre, de la Radio Romania Actualitaţi, a realizat al 6-lea record mondial, cu o performanţă senzatională, 35 secunde 6 zecimi, fără respiraţie, in transmisiunea directă a unui gol in direct, menţionează World Record Academy (Academia Mondială a Recordurilor), cea mai prestigioasă organizaţie mondială, care certifică recordurile mondiale.
Acest record mondial unic, incredibil, care depăşeşte, cu 10 -11 secunde, limita biologică umană, după cum a menţionat Prof. univ. dr. General Ion Ţintoiu, reputat medic cardiolog, de la Spitalul Militar Central din Bucureşti, a fost stabilit in timpul meciului de fotbal dintre ASTRA Giurgiu si ASA Tg. Mureş, din etapa a doua a Ligii I., din ziua de 19 iulie 2015, cand a marcat Filip Jazvic, de la ASA Tg. Mures.
Comentatorul Ilie Dobre deţine alte cinci recorduri mondiale: 31 si 27 secunde in transmisiunea unui gol in direct, fără respiratie; 1 minut si 8 secunde si 42 zecimi, cu o singură respiraţie, fiind totodată comentatorul sportiv radio cu cele mai multe carţi publicate (43).
World Record Academy i-a acordat, de asemenea, premiul de mare prestigiu internaţional „Omul Anului in Media” (2014), si a precizat ca Ilie Dobre a fost premiat, in 2008, cu „Ordinul Naţional pentru Merit” in grad de Cavaler.

RADOR – 18 noiembrie 2015