Preşedintele Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială în Slovacia

Preşedintele Klaus Iohannis pleacă astăzi, pentru două zile în Slovacia, pentru o vizită oficială. Una dintre temele de discuţie cu autorităţile de la Bratislava vizează drepturile minorităţilor naţionale.

Discuţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu omologul său slovac, Andrej Kiska, vor viza relaţia bilaterală pe toate palierele sale, ţinând cont de interesele convergente în plan regional şi european, precum şi de afinităţile culturale şi istorice care unesc România şi Slovacia.

O altă temă care se va regăsi cu siguranţă în discuţiile pe care şeful statului le va avea la Bratislava cu oficialii slovaci priveşte politicile celor două ţări în materie de protecţie a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, în contextul în care cele două minorităţi, cea română din Slovacia şi cea slovacă din România, au un rol important în consolidarea relaţiei bilaterale.

În ceea ce priveşte schimburile comerciale, acestea au avut o dinamică pozitivă şi este de aşteptat ca preşedinţii celor două ţări să dea un semnal pentru intensificarea cooperării economice.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI- 18 noiembrie