Obiectivele noului cabinet Cioloş

La Palatul Victoria a avut loc, astăzi, prima şedinţă a noului cabinet. A fost prilejul folosit de premierul Dacian Cioloş pentru a fixa, deja, ţinte şi obiective pentru miniştrii săi, după cum relatează redactorul nostru acreditat la Palatul Victoria, Petruţa Obrejan.

Reporter: Reformarea administraţiei, salarizarea, pregătirile pentru iarnă, precum şi stadiul absorbţiei fondurilor europene, se află în atenţia noului executiv – declarat astăzi premierul Dacian Cioloş. El i-a cerut şi ministrului de finanţe, Anca Paliu, să înceapă discuţiile cât mai repede cu ministerele în ceea ce priveşte proiectul bugetului pentru 2016 pentru ca sâmbătă, în cadrul şedinyei de guvern informale, să existe deja o primă formă a acestuia. În opinia premierului trebuie să existe o coerenţă între proiectul bugetar viitor şi programul de guvernare.

Dacian Cioloş: Este important pentru mine să mergem repede cu acest proiect de buget şi în paralel să avansăm şi cu planurile de măsuri care decurg din programul de guvernare pe care să le legăm de proiectul de buget, să existe o coerenţă între bugetul pe care-l pregătim pentru anul mandatului pe care-l avem şi planurile de măsuri sectoriale. Şi aici aş vrea să subliniez în primul rând legătura dintre unele măsuri bugetare care vor fi introduse în proiectul de buget privind salariile, în măsura în care acest lucru va fi posibil, şi reforma administrativă.

Reporter: În ceea ce priveşte organizarea ministerelor, Dacian Cioloş a precizat că doar cinci ministere vor fi afectate de anumite modificări de structură şi reorganizări minore. Astfel, Ministerul Muncii va avea şi coordonate de dialog social, în timp ce noul Minister al Consultării Publice va avea o structură proprie, dorindu-se a fi un canal de comunicare direct cu societatea civilă.

Realizator: Mâine, după cum s-a anunţat oficial, premierul Dacian Cioloş va avea, la Palatul Victoria, o întrevedere cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 noiembrie,