A treia zi la Târgul de Carte „Gaudeamus – Carte de învăţătură”

A treia zi la Târgul de carte din Bucureşti a fost marcată de noi lansări, pentru cei care între televizor şi serviciu găsesc răgaz pentru a răsfoi un volum. Însă organizatorii se aşteaptă ca în weekend standurile să fie mult mai aglomerate, de aceea au şi programat mai multe evenimente şi ateliere de creaţie.

Reporter: Maria Rohnean – Bună seara, bun găsit tuturor. Chiar dacă a fost o zi normală de lucru, sute de vizitatori, de iubitori de carte au trecut pragul Târgului „Gaudeamus”, la două zile de la deschidere. Organizatorii le-au pregătit mii de volume. Sunt peste 400 de edituri, iar titlurile, din ce în ce mai interesante. Criticii literari au făcut şi un top al celor mai căutate cărţi – şi vorbim aici despre titluri precum „Doi ani, opt luni şi 28 de nopţi”, „Du-te şi pune un străjer” sau „Drumul către libertate” – autobiografia unei refugiate din Coreea de Nord.

Nu vor lipsi nici lansările. Mâine, de la ora 12:00, Emil Hurezeanu îşi lansează volumul „Petrecerea timpului. Jurnal politic românescm 1996-2016”, iar Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu lansează volumul „Dialoguri de duminică. O introducere în categoriile vieţii”. Tot mâine, de la ora 17:00, va fi lansată cartea „Cele mai frumoase 111 poezii ale generaţiei ’80”.

În acest an, iată, la cea de-a 22-a ediţie a celui mai mare târg de carte din România, organizatorii se aşteaptă ca peste 100.000 de persoane să le treacă pragul.

DIGI 24 – 20 noiembrie