Interpreta mexicană Natalia Lafourcade, câştigătoarea galei Latin Grammy Awards

Amalgam de genuri muzicale şi stiluri la gala Latin Grammy Awards, în cadrul căreia au fost susţinute mai multe recitaluri live. Marea câştigătoare a serii a fost interpreta mexicană Natalia Lafourcade, care a plecat acasă cu patru trofee. Evenimentul a fost marcat şi de mesaje politice, lansate de către membrii a două formaţii.
Artista care a strălucit la cea de-a 16-a ediţie a galei Latin Grammy Awards a fost Natalia Lafourcade, în vârstă de 31 de ani. Ea şi-a adjudecat patru premii pentru „Cântecul anului”, „Înregistrarea anului”, „Cel mai bun album de muzică alternativă” şi „Cea mai bună piesă alternativă a anului”, toate pentru cântecul „Hasta la raíz”.
Premiul „Cel mai bun album al anului” a fost luat de Juan Luis Guerra şi trupa sa „4.40”. Interpretul a dedicat trofeul familiei sale din Republica Dominicană.
În cadrul galei a fost acordat şi premiul pentru cel mai bun album de muzică urbană. Acesta i-a revenit lui Tego Calderón. Columbienii de la „Monsieur Periné” au obţinut trofeul pentru debut, iar premiul „Cel mai bun album pop” a fost câştigat de Alejandro Sanz.
După recitalul susţinut pe scena din Grand Garden Arena a hotelului-cazino MGM din Las Vegas, formaţiile „Maná” şi „Los Tigres del Norte” au scos o pancartă cu mesajul „Hispanici uniţi. Nu votaţi pentru rasişti!”.
Artiştii au reamintit că Statele Unite sunt a doua ţară din lume care are cel mai mare număr de locuitori vorbitori de spaniolă şi au încurajat populaţia hispanică să meargă la vot la viitoarele alegeri prezidenţiale.

www.jurnal.md

Ada Ionescu