Directoarea Editurii Humanitas, despre ediţia din acest an a Târgului Internaţional Gaudeamus

125.000 de vizitatori şi peste trei milioane de euro cheltuiţi pentru cărţi, mai mult de 300 de participanţi şi peste 700 de evenimente au făcut şi din ediţia 2015 a Târgului Internaţional Gaudeamus, organizat de Radio România, un eveniment cultural de referinţă. Trofeele Gaudeamus, ai căror câştigători au fost stabiliţi prin votul publicului, le-au revenit în ordine editurilor Humanitas, RAO şi Nemira, în timp ce editura RAO a obţinut şi premiul pentru „Cea mai râvnită carte a târgului”, stabilit tot prin Votul Publicului, volumul ‘Biblia pierdută’ de Igor Bergler. Directoarea Editurii Humanitas, Lidia Bodea, spune că premiul din acest an este o reunoaştere a celor 25 de ani de activitate ai editurii.

Lidia Bodea: Este o bucurie să vezi că poţi să-i bucuri pe ceilalţi şi de fapt este ce încearcă Humanitas să facă de 25 de ani. Este un târg la care am venit ca editură care aniversează 25 de ani şi am căutat să onorăm toţi aceşti ani petrecuţi dimpreună cu autorii şi cititorii noştri printr-un spectacol, am curaj să spun, de lansări, nu doar un şir de lansări.

Realizator: Premiul de Excelenţă i-a fost acordat Editurii Cartier, pentru modul în care alături de alte edituri basarabene, susţine piaţa de carte din România şi Republica Moldova, iar Premiul Educaţia – Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 noiembrie