Castelul Artelor din Drobeta-Turnu Severin a fost închis pentru nerespectarea normelor de securitate la incendiu

Castelul Artelor, din Drobeta-Turnu Severin, a fost închis pentru nerespectarea normelor de securitate la incendiu. Clădirea a fost deschisă publicului în urmă cu 3 ani, fără a avea avizul pompierilor, după ce reabilitarea lui a costat un milion de euro.
Reporter: Mihai Bădescu – Cum este să faci o investiţie de un milion de euro şi să-ţi baţi joc de el?
-: Aoleu, atâţea bani!
-: Enorm de mult, asta-i hoţie curată!
Reporter: Cam aşa reacţionează severinenii când aud de castelul reabilitat pe bani europeni, simbol turistic al oraşului, care, acum, stă închis pentru că nu are autorizaţie PSI.
-: În loc să cumpere materiale care rezistă la incendiu, au cumpărat altele.
-: Păi, alea erau mai ieftine, în mod sigur, n-au dat de la ei, au dat de la noi. Cred că era pentru oraş un obiectiv turistic.
-: Dacă în acte trebuiau folosite un anumit tip de materiale, cei care au făcut lucrarea şi sub semnătura cui trebuie să plătească.
Reporter: Deşi poate fi vizitat încă de acum doi ani, castelul nu este nici acum recepţionat. Autorizaţie nu a primit, deoarce la ploaie apa trece prin acoperiş şi se scurge prin instalaţiile electrice, iar constructorii nu au folosit echipamente ignifuge, deşi, prin proiect, acestea erau obligatorii.
Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Mehedinţi: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Drobeta nu a eliberat autorizaţie privind securitatea de incendiu la Castelul Artelor, întrucât s-a depistat că realizarea unor elemente de construcţie sau instalaţie cu rol de securitate la incendiu, nu s-a respectat documentaţia tehnică ce stă la baza obţinerii acestei autorizaţii.
Reporter: Reprezentanţii Primăriei au refuzat să răspundă la întrebarea, de ce nu a observat nimeni că proiectul nu era respectat de constructor?

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 noiembrie