Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu încurajează folosirea produselor fabricate în ţară

România ar trebui să adopte modelul polonez de dezvoltare, bazat pe folosirea produselor fabricate în ţară, nu pe importuri, a spus astăzi prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu. România nu mai are nevoie de privatizări cu capital străin şi nici de vânzari de pachete minoritare de acţiuni, a susţinut el la ceremonia prin care i s-a decernat diploma „Virgil Madgearu” cu medalie de aur din partea Senatului Academiei de Studii Economice Bucureşti.

Florin Georgescu: Să nu mai vindem nimic. Nu mai este cazul să privatizăm din moment ce merge bine. Poate trebuia să meragă şi mai bine. Aducem prin anunţ la „Wall Street Journal” şi „Financial Times” cel mai bun manager cu 300.000 de euro pe lună din America, din Canada, din Germania, dar să dea laptele la români aici. Nu stau să vând câte 10% din ceea ce am strâns cureaua pe timpurile celelalte ca să facem Cernavoda şi Hidroelectrica ca să le dau pe o evaluare făcută de o firmă nu ştiu de unde şi zice domnule costă 15 bani şi după trei ani vezi că acţiunea a explodat şi costă 10 lei. Nu se poate!

Realizator: Prim-viceguvernatorul BNR a concluzionat că din banii publici nu ar trebui să se mai cumpere decât produse româneşti dacă acestea există pe piaţă. El a dat exemplul fabricilor de vagoane şi mijloace de transport în comun care-şi caută clienţi în afara ţării, în condiţiile în care necesarul intern este asigurat prin importuri – a transmis redactorul RRA Iulian Olescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 noiembrie