Manifestări culturale în ţară şi în Bucureşti, dedicate Zilei Naţionale

Sărbătoarea Zilei Naţionale de la 1 Decembrie este prefaţată astăzi, în Capitală şi în ţară, prin mai multe manifestări culturale. La Bucureşti, are loc o sesiune omagială solemnă la Academia Română, iar, la Alexandria, specialişti ai Muzeului judeţean Teleorman merg în mijlocul copiilor, pentru a le vorbi despre semnificaţia momentului istoric al Marii Uniri. Elevii din Botoşani au pregătit pentru astăzi o manifestare inedită, după cum transmite corespondentul nostru, Gina Poenaru.
Reporter: Îşi iubesc atât de mult ţara, încât în fiecare an, de Ziua Naţională, fac ceva inedit prin care îşi exprimă patriotismul. Peste o mie de elevi de la un colegiu botoşănean sărbătoresc în avans Ziua Naţională, în curtea şcolii. Anul trecut, au făcut din corpurile lor o hartă a României. În pauza mare s-au aşezat cu hâertii colorate cu nuanţele drapelului, iar pe verso cu steagul Uniunii Europene. În acest an, tot în pauza mare, peste 1100 de elevi vor lansa în aer liber baloane colorate în culorile drapelului. Din curtea Colegiului Naţional Mihai Eminescu, la ora11:00, se vor înălţa spre cer 1167 de baloane cu heliu. Detalii despre acest eveniment unic în Botoşani aflaţi în emisiunea „Obiectiv România”.
Realizator: Orchestra Naţională Radio vă invită astăzi la Sala Radio la un concert dedicat Zilei Naţionale. Evenimentul reuneşte pe senă patru artişti români care vă propun o reîntâlnire cu unele dintre cele mai cunoscute creaţii muzicale clasice.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 27 noiembrie