Aglomeraţie pe Valea Prahovei

Traficul rutier este îngreunat la această oră în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Poliţiştii spun că se circulă în coloană pe sensul de urcare spre Braşov. Segmentele rutiere aglomerate sunt în zona localităţilor: Comarnic, Sinaia şi Buşteni. Mii de turişti au plecat la munte pentru a-şi petrece în staţiunile de pe Valea Prahovei mini vacanţa de 1 Decembrie.

Veşti bune pentru miile de turişti care au optat să-şi petreacă minivacanţa de 1 Decembrie la munte sau pentru cei care urmează să soseasc în staţiunile de pe Valea Prahovei. Ploaia de zilele trecute s-a transformat în zăpadă. Nu se poate schia încă în nicio staţiune, dar dacă urcaţi cu telegondola pe Sorica, în Azuga, aveţi garantată zăpadă de o bulgăreal şi chiar părtie de săniuţă. De la 1.200 m altitudine stratul de zăpadă este ceva mai consistent, dar încă nu s-a putut amenaja nicio pârtie pentru schii. Dacă nu aţi făcut încă rezervare şi vreţi totuşi să ajungeţi la munte trebuie să ştiţi că mai sunt încă locuri de cazare, gradul mediu de ocupare pe Valea Prahovei fiind de aproximativ 75%. Sus, pe Platoul Bucegi este ceaţă, însă şi viscol mare, iar salvamontiştii informează că toate traseele montane sunt închise şi ne aflăm sub avertizare de cod de avalanşă de gradul trei. Dacă v-aţi hotărât să plecaţi acum spre munte să vă înarmaţi cu multă răbdare. Se circulă şi astăzi în coloană pe DN 1, în zona staţiuninilor Sinaia, Buşteni, Azuga.

Vreme de iarnă şi la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri. Stratul depus măsoară acolo peste 70 de centimetri. În Munţii Făgăraş salvamontiştii au închis mai multe trasee montane după ce riscul de producere a avalanşelor a crescut la trei, pe o scară de la unu la cinci.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 noiembrie