Radio Chişinău împlineşte astăzi 4 ani de la reînfiinţare

Radio-Chisinau1 Decembrie este şi ziua de naştere – sau, mai degraba, de renaştere – a postului Radio Chişinău.  Acest post, parte a Radio România, împlineşte astăzi patru ani de la reînfiinţare.
Postul Radio Chişinău a fost înfiinţat iniţial în 1939, fiind primul studio regional al Radio România şi al doilea după Radio Bucureşti. Atunci a existat doar 300 de zile, fiind închis odată cu ocuparea Basarabiei de către trupele soviectice în 1940. Radio Chişinău a fost redeschis la 1 Decembrie 2011. Iată ce spune ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, despre activitatea din ultimii patru ani a Radio Chişinău: „Îmi face multă plăcere să mulţumesc tuturor angajaţilor, colaboratorilor Radio Chişinău pentru atitudinea şi solidaritatea cu care ne-au fost alături în toţi aceşti ani de când Radio Chişinău există. Se vede în felul în care Radio Chişinău funcţionează promisiunea unei prezenţe solide şi de perspectivă a acestui post de radio în Republica Moldova”.
Astăzi, Radio Chişinău este din nou parte a Radio România, pe lângă faptul că retransmite o parte din emisiunile de la Bucureşti, Radio Chişinău produce emisiuni destinate mai ales ascultătorului basarabean, afectat de propaganda rusă tot mai agresivă în ultimul timp. Radio Chişinău a devenit în cei patru ani de când a fost redeschis, o voce care aduce mesajul României la ascultătorii din Republica Moldova, dar şi pe cel al românilor din Basarabia, ascultătorilor din ţară.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 decembrie)