Sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu va deveni activ pe 18 decembrie (John Heffern)

Sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu va deveni activ pe 18 decembrie. Anunţul îi aparţine lui John Heffern, adjunct al asistentului pentru afaceri europene al secretarului de stat american, care a dialogat, pe această temă, cu Doina Saiciuc, corespondentul Radio România la Washington.
Reporter: Acest decembrie va marca un moment deosebit. Sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu va deveni activ la 18 decembrie, după cum aţi spus în cuvântul dumneavoastră.
John Heffern: Da, va fi extrordinar şi felicitări poporului român, pentru că demonstrează foarte puternic o bună guvernare, transparenţă şi luptă anticorupţie. Am fost foarte entuziasmat să văd ce s-a întâmplat la Bucureşti în ultimele două luni. Secretarul de stat Kerry a calificat angajamentul României pentru o bună guvernare drept un un model  pentru alte ţări.
Reporter: Cum evaluaţi situaţia de securitate a regiunii?
John Heffern: Sunt provocări de peste tot. Dinspre est avem, desigur, probleme cu agresiunea Rusiei în Ucraina, avem probleme în sud, de asemenea, iar România, din perspectiva localţiei sale geografice şi aceea a angjamentului său politic, importantă pentru noi, pentru a putea face faţă acestor provocări. Încă o dată mulţumim Guvernului Român şi poporului român.
Reporter: Special pentru audienţă Radio România, domnul John Heffern, adjunctul asistentului pentru afaceri europene al secretarului de stat mi-a spus:
John Heffern: Ceea ce aţi facut şi ceea ce faceţi ca presă libera în România este foarte, foarte important.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 decembrie