UNATC „I.L.Caragiale” – AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2015 – Etapa finală, 7 și 8 decembrie

Afis_Auditie_Nationala_2015 - etapa finalaDupă jurizarea celor 36 de înscrieri primite, concursul pentru tineri actori Audiție Națională 2015, organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematogarfică „I.L.Caragiale” cu sprijinul ArCuB a ajuns la etapa finală. Aceasta se va desfășura în 7 și 8 decembrie, la sala Ileana Berlogea, UNATC.

Cei 30 de finaliști din toată țara vor prezenta în fața publicului și a juriului, one man/one woman show-ul de 7-10 minute trimis pe suport video la înscriere. Din comisia finală de selecție fac parte: Mihaela Păun – Director ArCuB, regizorul Alexandru Darie – Director al Teatrului Bulandra, actorul George Ivaşcu – Director al Teatrului Metropolis, Marinela Țepuș – director al Teatrului Nottara, regizorul Alexandru Maftei, actorul Paul Chiribuță – Decan al Facultății de Teatru.

Programul desfășurării evenimentului este următorul:

Prima zi, 7 decembrie

16:00 – Deschiderea oficială a etapei finale Audiție Națională 2015

16:15-21:00 – Vizionări

A doua zi, 8 decembrie

17:00-19:30 – Vizionări

19:30 – 20:00 – Deliberare juriu

20:00 – Festivitatea de premiere

Prima etapă a competiției Audiție Națională 2015, s-a desfășurat în perioada 17-27 noiembrie și a constat în selecţia tuturor înregistrărilor trimise. Juriul de selecţie a fost alcătuit din profesorii: Ștefan Velniciuc, Radu Gabriel, Florin Grigoraș, Anca Ioniță, Bogdana Darie.

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenți din ultimul an de studiu (anul III – Licență; Anii I și II – Master) și absolvenți ai Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional – angajat, independent etc.

Festivalul este o oportunitate importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2015-2016 și în roluri acordate de regizorii de film. De asemenea, Direcția Învățământ a Primăriei Municipiului București oferă premii constând în sejururi în taberele studențești, organizate anul viitor în România.

Audiția Națională este organizată de către UNATC „I.L.Caragiale” cu sprijinul ArCuB și în parteneriat cu Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie și beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituții le pot pune la dispoziție.