Biserica Ortodoxă Română vrea ca statul să-i retrocedeze proprietăţile confiscate, înainte de a-i impune impozitarea veniturilor

Biserica Ortodoxă Română vrea ca statul să-i retrocedeze proprietăţile confiscate, înainte de a-i impune impozitarea veniturilor. Declaraţia a fost făcută, astăzi, de patriarhul Daniel, după slujba de sfinţire a capelei Penitenciarului Jilava.

Patriarhul Daniel: Noi am spus de mai multe ori că suntem de acord nu numai să impoziteze veniturile, ci să şi renunţăm la salariul de la stat, dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv a luat statul ca proprietăţi. Deci noi nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, dar statul să ne dea înapoi ceea ce a luat ca fiind donaţii date bisericii, în mod liber.

Întrebat de jurnalişti, cum comentează informaţia, potrivit căreia, inspectorii de la Curtea de Conturi au descoperit nereguli la Patriarhia Română, Prea Fericitul Daniel a precizat că acele probleme au fost la Secretariatul de Stat pentru Culte şi nu la Patriarhia Română. Instituţia vizată a precizat, astăzi, într-un comunicat, că nu a fost constatat nici un prejudiciu şi nici o plată ilegală privind cheltuirea fondurilor publice, iar deficienţele raportate de auditori se refereau la modificarea şi clarificarea unor proceduri administrative interne în contextul unui cadru legislativ insuficient reglementat prin norme juridice cu putere de lege.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 decembrie