Exerciţii militare multinaţionale având ca scop întărirea parteneriatului dintre forţele participante

În poligonul militar Smârdan, din judeţul Galaţi, se desfăşoară de astăzi un exerciţiu militar multinaţional. Corespondenta noastră Maria Măndiţa relatează că la aplicaţie participă, pe lângă soldaţii români din Batalioanele 300 Infanterie Mecanizată şi 284 Tancuri, militari din Republica Moldova şi din Armata Statelor Unite.
Reporter: Pe timpul  exerciţiului militar din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată şi Batalionul 284 Tancuri, structuri ale Brigăzii 282 Infanterie Macenizată se vor instrui cu militari din Armata Republicii Moldova şi din Armata Statelor Unite ale Americii. Execiţiul multinaţional vizează continuarea instruirii comune a militarilor, creşterea nivelului de interoperabilitate între forţele participante precum şi întărirea parteneriatului dintre acestea. Este cel de al şaptelea exerciţiu militar care se desfăşoară în acest an în poligonul Smârdan. În perioada martie-noiembrie, aici s-au antrenet mii de militari din România, Italia, Spania, Statatele Unite ale Americii şi Republica Moldova. Exerciţiile militare s-au desfăşurat folosindu-se mijloace tehnice de luptă terestre dar şi aeriene din România, Regatul Unit al Marii Britanii şi Statatele Unite ale Americii.
Realizator: Şi la bazele aeriene de la Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii va avea loc în perioada următoer un exerciţiu la care vor participa 200 de militari români şi 350 de militari americani din forţele aeriene ale Statelor Unite. Aplicaţia este destinată schimbului de experienţă şi îmbunătţirii nivelului de antrenament al personalului român şi american, prin executarea zborurilor în comun în conformitate cu standardele NATO.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 decembrie