Concert de Crăciun susţinut de Corul de Copii Radio

AFIS Cor Copii mGlasurile cristaline ce compun sonoritatea inconfundabilă a Corului de Copii Radio vă vor purta anul acesta în atmosfera de poveste a sărbătorilor de iarnă, către amintirile dragi ale copilăriei, prin magia cântecelor și colindelor de Crăciun!

Sâmbătă, 12 decembrie (19.00), ansamblul Radio România, sub bagheta dirijorului VOICU POPESCU, vă invită la Sala Radio la un concert extraordinar de Crăciun. Unul dintre momentele speciale ale evenimentului va fi interpretarea suitei A Ceremony of Carols (în traducere liberă: „Ceremonialul de Crăciun”), semnată de compozitorul britanic Benjamin Britten. Lucrarea complexă reunește zece piese – cu acompaniament de harpă – și va fi interpretată pentru prima oară în totalitate în România. Evenimentul va fi ulterior transmis prin Uniunea Europeană de Radio şi TeleviziuneEuropean Broadcasting Union (EBU), în cadrul unui important proiect media – Euroradio Special Day of Christmas Music – care va celebra Crăciunul prin 14 concerte propuse de radiodifuziuni publice, difuzate pentru milioane de ascultători.

Corul de Copii Radio vă aduce din nou feeria Crăciunului cu un program alcătuit din două fațete contrastante: colindul clasic românesc – așa cum l-au imaginat compozitori ca Gheorghe Cucu, Nicolae Lungu, Ioan D. Chirescu, Emil Montia și cântul medieval anglo-saxon, în “înveșmântarea” modernă a lui John Rutter și Benjamin Britten. Cred că această alternanță va fi motorul unei întâlniri pline de emoție, într-un context în care avem nevoie de seninătate și de luciditate, deopotrivă.” declară Voicu Popescu, dirijorul corului.

Printre colindele românești pe care le veți asculta se numără: Sus boieri, nu mai dormiți, La Vitleem colo-n jos, Cetiniță, cetioara dragă, Domnuleț și Domn din cer, alături de celebrul cântec de Crăciun Jingle Bells și de două compoziții semnate de compozitorul britanic contemporan John Rutter. Evenimentul se va desfășura cu participarea pianistei Magdalena Faur, iar la harpă o veți aprecia pe Iuliana Roșca.

Concertul de Crăciun de sâmbătă, 12 decembrie, este prezentat la finalul unui an aniversar pentru Corul de Copii Radio, în 2015 împlinindu-se 70 de ani de la înființarea ansamblului. Un omagiu adus acestei formaţii îl constituie şi albumul Corul de Copii Radio – 70, prezentat de Editura Casa Radio. La încheierea Concertului de Crăciun, publicul va avea ocazia de a obţine acest compact-disc într-o variantă „personalizată”, prin autografele ce vor fi oferite de dirijorul Voicu Popescu.

Tot cu acest prilej, sâmbătă, 12 decembrie, de la 17.30, în foaierul Sălii Radio, va fi lansat și un volum dedicat lui Ion Vanica, fondatorul și primul dirijor al Corului de Copii Radio, lucrare semnată de Mariana Popescu și publicată sub egida Asociației Naționale Corale din România.

În cadrul suitei de evenimente speciale în acest an aniversar, corul a cântat în martie 2015 în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internaţional de Muzică Evmelia și a susţinut pe 25 aprilie, la Sala Radio, un concert aniversar de excepţie: 70 de primăveri. În ediţia 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu, ansamblul a fost prezent chiar la concertul de deschidere, alături de Orchestra Română de Tineret, a participat la concertul Orchestrei Naţionale Radio, cu Simfonia VIII-a de Mahler, iar o parte dintre membrii ansamblului au cântat în Elektra (R. Strauss), în concertul Orchestrei Operei de Stat din Munchen.

Pe 11 octombrie 2015, Corul de Copii Radio a participat la Munchen, alături de alte opt ansambluri din întreaga lume, la finala uneia dintre cele mai prestigioase competiţii corale internaţionale: Let the peoples sing, organizată de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union). Pe 28 noiembrie Corul de Copii Radio a dat startul concertelor dedicate sărbătorilor de iarnă, organizate în cadrul Bucharest Christmas Market de către Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti – CREART, cu un concert de colinde și cântece internaționale de Crăciun. În prelungirea aceleiași atmosfere, corul a susținut un concert în colaborare cu ARCUB, la Hanul Gabroveni, pe 6 decembrie.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com