ASSOCIATED PRESS: România aduce înapoi antrenori veterani de gimnastică pentru Jocurile Olimpice, după campionate mondiale dezamăgitoare

Bellu-si-BitangRomânia aduce înapoi doi antrenori veterani pentru a ajuta echipa de gimnastică feminină să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro de anul viitor, după o performanţă slabă la campionatele mondiale ale acestei forţe.

Oficialul olimpic român Ana Pascu a declarat marţi că Mariana Bitang şi Octavian Bellu, două dintre cele mai cunoscute personaje din gimnastica ţării, vor fi reinstalaţi în funcţia de antrenori. Decizia vine după ce echipa feminină a României nu a reuşit să se califice în finala campionatelor mondiale de la Glasgow, terminând pe locul 13. Acest lucru înseamnă că ea va trebui să se califice pentru Jocurile Olimpice printr-un eveniment-test din aprilie.

Bellu a fost principalul antrenor al echipei feminine a României din 1990 în 2005, iar Bitang i s-a alăturat în 1993. Ei au antrenat echipa pentru patru Jocuri Olimpice, 12 campionate mondiale şi nouă campionate europene.

THE ASSOCIATED PRESS (SUA), 8 decembrie 2015

Traducere: Andrei Suba