Ministrul Fondurilor Europene, Aura Carmen Răducu, îşi doreşte simplificarea procedurilor pentru obţinerea banilor proveniţi de la Bruxelles

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Carmen Răducu, îşi doreşte simplificarea procedurilor pentru obţinerea banilor proveniţi de la Bruxelles, pentru a creşte gradul de absorbţie a acestora şi pentru a putea fi implementate cât mai multe proiecte. Ministrul a mai spus că şi transparenţa în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene trebuie să crească, astfel încât cetăţenii, autorităţile şi instituţiile publice să fie mai bine informaţi despre cum pot fi cheltuiţi aceşti bani.

Aura Carmen Răducu: Dorim să simplificăm cât mai mult procedura, să avem o metodologie mai clară. De asemenea ne dorim foarte mult să ajutăm cât mai mult beneficiarii , să existe nişte sisteme care să ajute beneficiarii în pregătirea de proiect şi nu numai în pregătirea dar şi implementarea să avem o atitudine de sprijin al lor de-a lungul implementării şi la finalizarea proiectelor.

Realizator: Gradul de absorbţie a fondurilor europene este, în acest moment, în România, de 60%, iar ministrul Aura Carmen Răducu îşi propune ca pe următorul cadru financiar acesta să ajungă la 70% –  ne-a precizat redactorul RRA, Daniela Mănuţă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 decembrie