Vladimir Putin: Rusia va acţiona cu maximă duritate împotriva oricăror noi tentative de provocări la adresa militarilor săi din Siria

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a participat astăzi la şedinţa anuală de bilanţ a Minsterului Apărării, unde a ordonat să se acţioneze cu extremă duritate în Siria pentru a proteja forţele ruse care lovesc acolo ţinte ale grupării jihadiste Statul Islamic. Adresându-se conducerii superioare a armatei, preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia va acţiona cu maximă duritate împotriva oricăror noi tentative de provocări la adresa militarilor săi din Siria.
Vladimir Putin: „Ordon să se acţioneze cu extremă duritate. Orice ţintă care ameninţă gruparea rusă sau infrastructura noastră terestră trebuie distrusă imediat”.
Declaraţia vizează indirect Turcia, care luna trecută a doborât în Siria un bombardier rus. Ca măsuri suplimentare luate în urma acestui incident, în Siria, a subliniat Vladimir Putin, militarii ruşi apără în primul rând Rusia împotriva pericolului direct pe care îl reprezintă pentru ea extremiştii originari din Rusia şi CSI, aceştia creându-şi pe teritoriul sirian un cap de pod cu intenţia de a-l consolida şi a continua expasiunea. Dând „o înaltă apreciere pozitivă rezultatelor operaţiunii militare ruse în Siria, preşedintele Putin a subliniat că aceasta a adus daune considerabile infrastructurii teroriste, ceea ce a permis şi schimbarea calitativă a situaţiei din Siria. Astfel, ea a permis inclusiv unirea eforturilor forţelor guvernamentale şi ale unor formaţiuni ale Armatei Libere Siriene, care, a spus Putin, se află în prezent împreună în ofesnsivă în patru provincii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 decembrie)