În cursa pentru obţinerea titlului de „Capitală culturală europeană 2021” au mai rămas patru oraşe

Timişoara, Baia Mare, Cluj Napoca şi Bucureşti sunt oraşele care rămân în cursa pentru obţinerea titlului de „Capitală europeană a culturii 2021”. Mihaela Helmis a consemnat anunţul făcut de Steve Green, preşedintele Juriului de Experţi ai Comisiei Europene.
Steve Green: Toate oraşele au avut puncte foarte puternice în proiecte, au avut idei culturale extraordinare şi un entuziasm nemaipomenit. Grupul de experţi care a asigurat selecţia listei scurte a oraşelor pentru titlul de „Capitală europeană în 2021” vă recomandă următoarele oraşe: Timişoara, Baia Mare, Cluj-Napoca, Bucureşti.
Sylvain Pasqual, reprezentantul Comisiei Europene: Această iniţiativă a Uniunii Europene, care se numeşte „Capitala europeană a culturii”, are menirea de a uni popoarele. Rolul de Capitală europeană este unul care, de-a lungul timpului, a stârnit interesul din ce în ce mai mare al multor oraşe şi este iniţiativa care s-a dovedit a fi cel mai mare proiect cultural european. Titlul acesta de Capitală europeană a permis cetăţenilor Europei să aprecieze din ce în ce mai mult varietatea şi bogăţia dată de diversitatea culturală.
Realizator: Vlad Alexandrescu, ministrul culturii, crede că este important să existe un buget multianual prevăzut pentru competiţia „Capitală culturală europeană 2021”. Mai trebuie spus că oraşul câştigător dintre cele patru rămase în cursă va fi desemnat în lunile august sau septembrie 2016.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI