Autorităţile vor intensifica controalele în pieţe, târguri şi în centrele comerciale

Autorităţile vor intensifica în următoarele zile controalele în pieţe, târguri şi în centrele comerciale pentru a-i depista pe comercianţii care vor să înşele cumpărătorii. După verificările din ultima săptămână au fost confiscate peste 12 mii de kilograme de carne şi produse din carne, precum şi bunuri în valoare de 200 de mii de lei  – potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

Monica Dajbog: În urma controalelor şi a verificărilor din ultima săptămână au fost depistate 242 de infracţiuni de evaziune fiscală, de peste trei ori mai multe decât săptămâna precedentă. Strict pentru comercializarea ilicită a produselor alimentare s-au aplicat amenzi de peste 1,2 miliaone de lei, iar valoarea produselor confiscate depăşeşte un milion de lei. A crescut semnificativ numărul de acţiuni, controale şi percheziţii pentru verificarea legalităţii activităţilor de import şi comercializarea produselor alimentare, ţinând cont de faptul că în această perioadă activităţile de comerţ se intensifică.

Realizator: Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne a mai spus că sunt verificaţi şi vânzătorii de brazi sau material lemnos.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 decembrie