Mesajul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Corului de Copii Radio

02. Corul de Copii Radio - Concert de Craciun - Foto. Alexandru Dolea

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 12 noiembrie a.c., un mesaj cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Corului de Copii Radio. Mesajul a fost prezentat de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial, Departamentul Cultură, Culte şi Centenar.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Îmi face o deosebită plăcere să vă felicit la împlinirea a 70 de ani de existenţă. Între instituţiile cu o vechime venerabilă, Corul de Copii este cel care nu-şi trădează niciodată vârsta, fiind mereu tânăr şi transmiţând întotdeauna energia membrilor săi şi bucuria de a cânta împreună. În acelaşi timp, noile generaţii beneficiază din plin de tradiţia şi experienţa care, în timp, au creat un profil unic în peisajul muzical al ţării noastre.

Corul de Copii Radio este astăzi cel mai important şi mai valoros ansamblu vocal pentru tinerii din România şi un ambasador cultural de prim rang în Europa şi în lume. Succesul înregistrat pe scene importante demonstrează nivelul înalt şi aprecierea de care se bucură corul peste tot unde răsună vocile membrilor săi.

Dintotdeauna, Corul de Copii Radio a exercitat o atracţie puternică pentru tinerii talentaţi şi a aplicat în acelaşi timp criterii de selecţie stricte, motiv pentru care a devenit un sinonim pentru excelenţă. Spiritul tânăr, pozitiv şi vocile minunate din acest cor ne emoţionează şi ne bucură sufletele de fiecare dată când avem prilejul de a le asculta. 

Urez Corului de Copii Radio „La Mulţi Ani” şi multe împliniri membrilor şi coordonatorilor săi!”