Trucuri pentru a nu-ţi amărî viaţa şi pentru a învăţa să fii fericit

Pentru a fi fericit trebuie doar să înveţi cum să îţi stabileşti obiceiul de a fi o persoană pozitivă şi mulţumită de viaţa sa. Iată câteva trucuri pe care ni le propun psihologii:

1. Practică şi învaţă răbdarea. Trebuie să recuperăm funcţia de a şti să aşteptăm, permiţând lucrurilor să-şi urmeze cursul, până când va fi momentul cel mai indicat pentru intervenţia noastră.

2. Înconjoară-te de persoane şi circumstanţe pozitive. A avea în preajmă oameni pozitivi sau care ne fac să ne simţim bine este un lucru extrem de benefic. Aşa putem să-i uităm liniştiţi pe cei care nu ne iubesc, deoarece, din fericire, în această lume, este loc pentru toţi.

3. „Decorează-ţi” viaţa după gustul tău. Potenţează-ţi creativitatea şi simţul artistic. Explorează-ţi lumea persoanlă pentru a crea soluţii la diferite probleme cotidiene, pentru a-i surprinde pe cei pe care-i iubeşti, pentru a le da explicaţii copiilor sau pentru a-ţi clădi vise.

4. Râzi şi de propria umbră. Râsul este vital pentru sănătate şi fericire. Simţul umorului, ca oricare alt comportament, se învaţă şi se practică. Râsul reprezintă cea mai bună metodă de a stabili comunicarea şi legăturile dintre oameni. (www.abc.es