Guvernul va cauta o soluţie pentru modificarea actului normativ care reglementează perioada şi zona de păşunat şi numărul de câini care păzesc turmele

Guvernul va căuta o soluţie tehnică şi legală pentru modificarea actului normativ care reglementează perioada şi zona de păşunat şi numărul de câini care păzesc turmele. Executivul a făcut această promisiune după ce câteva mii de agricultori, oieri şi vânători au protestat, astăzi, în faţa Parlamentului, nemulţumiţi de prevederile respective.

Reporter: Amalia Bojescu – Actul normativ care reglementează perioada şi zona de păşunat şi numărul de câini aferent turmelor a scos în stradă câteva mii de agricultori, oieri şi vânători.

-: Să fie suspendate acele două, trei articole care ne îngrădesc o dată dreptul la proprietate, ne îngrădesc numărul de câini. Faptul că încearcă să ne aresteze la domiciliu, începând din 4 decembrie până în 24 aprilie, mie mi se pare că este o aberaţie şi un abuz.

Reporter: Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat că modificările la Legea Vânătorii au fost depuse deja la Parlament, iar soluţia potrivită ar fi o ordonanţă de urgenţă. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, spune că executivul va veni cu o soluţie tehnică şi legală care să răspundă solicitărilor, însă nu poate emite o ordonanţă de urgenţă.

Dan Suciu: O modificare simplă printr-o ordonanţă de urgenţă nu poate avea loc deoarece este vorba de o lege pe care a iniţiat-o Parlamentul şi în consecinţă guvernul nu poate face modificări de urgenţă pe aceste legi care au intrat în vigoare pe această cale.

Reporter: Preşedintele Comisiei pentru Agricultură, deputatul PNL, Nini Săpunaru, spune însă că unele modificări la actul normativ se pot face prin ordonanţă de urgenţă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 decembrie