Infanteriştii marini americani aduc jucării copiilor

 20 decembrie 2015

Pe 19 decembrie 2015, Detaşamentul de Infanterie Marină din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti a distribuit peste 200 de jucării, cadouri de Crăciun, copiilor mai puțin norocoşi din România. Cinci infanterişti marini, detaşati în prezent la Ambasada SUA, au vizitat Centrul Casa Agar al Touched Romania şi Centrul de Plasament Pinochio pentru a distribui jucăriile. Inițiativa face parte din campania globală de strângere de jucării a Corpului de Infanterie Marină a SUA, numităToys for Tots, desfăşurată anual de sărbători.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a lăudat activitatea: „Sunt foarte mândru de eforturile remarcabilului Detaşament de Infanterie Marină de a aduce puțină bucurie de Crăciun acestor copii şi apreciez faptul că aceşti minunați infanterişti au ales să continue această nobilă şi generoasă tradiție. Mai ales în această perioadă specială a anului, este important să ne amintim cât de important este să avem grijă de generaţiile noastre viitoare şi să ne asigurăm că ele cresc într-un mediu sigur, familial.”

Programul Toys for Tots a fost înființat de către Corpul de Infanterie Marină în 1947. Scopul programului este să îi ajute pe copiii defavorizați din Statele Unite şi din întreaga lume să simtă bucuria Crăciunului. Programul Toys for Tots de anul acesta face parte din tradiția îndelungată a Detaşamentului de Infanterie Marină din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, de a transmite, prin oferirea unei jucării noi de Crăciun, un mesaj de speranță copiilor mai puțin norocoşi, mesaj care să îi ajute să devină membri responsabili şi productivi ai comunităților în care trăiesc. Jucăriile au fost donate de către membri ai comunității Ambasadei.

Programele desfăşurate de Touched Romania vizează mame care au fost victime ale violenţei domestice şi care sunt în pericol să-şi abandoneze copiii. Centrul de Plasament Pinocchio primeşte şi găzduieşte copii ai străzii şi copii aflați în situații de urgență.

Pentru informații suplimentare despre programul Toys for Tots, accesați: http://www.toysfortots.org/.