Consumul estimat de cozonaci în perioada sărbătorilor de iarnă

Patiserii şi brutarii români mizează pe un consum de peste opt milioane de cozonaci în perioada sărbătorilor de iarnă. Estimarea are în vedere creşterea exporturilor şi a cererii pe piaţa internă, dar şi ieftinirea produselor alimentare odată cu reducerea TVA de la 24% la 9%. Precizările au fost făcute astăzi de preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase, ROMPAN, Aurel Popescu. Potrivit acestuia, cozonacul românesc ajunge pe tot globul. Exporturile s-au dezvoltat foarte bine în Germania, Marea Britanie, ţările nordice, dar mai ales în ţările unde sunt comunităţi importante de români. În prezent, există peste 70 de reţete tradiţionale de cozonac consacrate, înregistrate la Ministerul Agriculturii, iar cererea producătorilor de a înregistra astfel de reţete este foarte mare, a mai spus Aurel Popescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 decembrie