Peste 20.000 lei obținuți la Gala Novak!

Singurul campion paralimpic din istoria României, ciclistul Eduard Novak a organizat, în premieră la Miercurea Ciuc, o gală caritabilă de Crăciun, după modelul concertului susținut de Filarmonica din Viena.

Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din localitate și a fost organizat în colaborare cu Primăria Miercurea Ciuc. Au participat 700 de persoane, care au cumpărat bilete cu valori cuprinde între 15 și 200 lei. Suma totală obținută din vânzarea biletelor a fost de 20.268 lei si a fost donată integral către doi copii cu handicap – Boros Róbert și Csiszér Máthé Balázs.

Din programul evenimentului – muzică de Leroy Anderson: Christmas festival si John Rutter (Gyönyörű mind) sub interpretarea Orchestrei de cameră din Miercurea Ciuc. Dirijior Gabriel Bebeșelea/soprană Melinda Samson.

Sunt fericit și mândru că am pus bazele unei tradiții în oraș, iar acest concert le-a oferit tuturor posibilitatea de a se bucura de sărbători și a veni în sprijinul acelor persoane care nu beneficiază de condițiile elementare de trai. Concertul de caritate de Crăciun este o gală patronată de mine și garantată de numele meu, o gală care are menirea de a aduce fericire și bucurie în inima multor oameni – Eduard Novak, cvintuplu campion mondial ciclism.

Pregătire în Argentina

Președinte al Federației Române de Ciclism, Eduard Carol Novak va participa în această vară la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro și în calitate de sportiv. Campionul ciucan are ca obiectiv cucerirea unei noi medalii de aur pentru România.

M-am antrenat din greu în ultimele săptămâni în Argentina alături de antrenorul meu Cristiano Valoppi, de lotul național al pumelor și de cicliști tineri de perspectivă din America de Sud. Am făcut și o serie de teste fizice și cred că această experiență mă va ajuta la îndeplinirea visului meu din 2016: o medalie de aur pentru România la Jocurile Paralimpice! – Eduard Novak.

Fotogalerie de la gala caritabila Novak
Fotogalerie cantonament Argentina