Procurorii de la Parchetul General s-au pronunţat în cazul clubului „Colectiv”

Al treilea acţionar al clubului „Colectiv”, Alin Anastasescu, rămâne în arest, conform deciziei definitive luate astăzi de judecătorii Tribunalului Bucureşti. Diana Surdu vine cu detalii.

Reporter: Procurorii de la Parchetul General susţin că incendiul de la clubul „Colectiv” s-a produs în urma faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de oameni mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă. De asemenea, focul de artificii în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi a dus la moartea şi vătămarea corporală a mai multor persoane aflate în local.

În cadrul anchetei, procurorii au pus sechestru pe averea inculpaţilor şi a fost începută urmărirea penală faţă de S.C. Club Colectiv S.R.L., firma care administra clubul „Colectiv” şi Golden Ideas Fireworks Artists, responsabilă cu efectele pirotehnice pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă cu victime multiple. Bilanţul deceselor, în urma incendiului de la clubul „Colectiv” din 30 octombrie, se ridică la 63 de persoane. Paul Gancea, Costin Mincu şi Alin Anastasescu au fost arestaţi preventiv în 3 noiembrie pentru acuzaţiile de ucidere şi vătămare corporală din culpă. Primii doi patroni, acţionari minoritari ai clubului „Colectiv”, vor fi cercetaţi în arest la domiciliu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 decembrie